

Jakie owoce, jako pierwsze przychodzą Wam na myśl jesienią? Oczywiście jabłka, które o tej porze roku obradzają w polskich sadach. W zależności od rodzaju jabłek, tego czy są kwaśne, słodkie, winne, warto przygotować z ich dodatkiem różnorodne desery i wypieki, z których najpopularniejszy jest jabłecznik, zwany również szarlotką! Bez względu na panującą za oknem aurę, urozmaićcie ten czas słodkim, jesiennym wypiekiem. Z dodatkiem jabłek przygotujecie przepyszną tartę z jabłkami i kruszonką, ciasto z jabłkami i budyniem, ciasto ucierane z jabłkami, a może ciasto francuskie z jabłkami. Jabłka możecie również wykorzystać do słodkiego dania obiadowego, czyli uwielbianego już za dziecka ryżu z jabłkami! Koniecznie z dodatkiem Cukru z Cynamonem Prymat.
Piękna, polska, złota jesień, to idealny czas, by rozkoszować się deserami z sezonowymi owocami, które spadają z drzew w pobliskich sadach lub rosną na przydomowych grządkach. Dary natury można wykorzystać w daniach wytrawnych, ale jednak najbliżej nam do deserów z jabłkami, śliwkami, gruszkami, czy dynią, po które sięgamy o tej porze roku najczęściej! Zachwyćcie się słodkimi smakami jesieni, czyli domowymi wypiekami, które będą idealnym dodatkiem do rozgrzewającej kawy cynamonowej lub herbaty z cynamonem. W jesienne wieczory sięgnijcie po ulubioną książkę, przykryjcie się ciepłym kocem i delektujcie aromatycznymi wypiekami, których zapach rozniesie się po całym domu. By ciasta miały słodki smak jesieni, koniecznie wzbogaćcie je cukrami marki Prymat, czyli: Cukrem z cynamonem, Cukrem ze skórką cytryny lub Cukrem z prawdziwą wanilią.
Poznajcie prawdziwy Smak Jesieni!
Jak wyglądałaby jesienne dania i desery bez dodatku śliwek. Te polskie owoce, powodują często, że z miłości do nich wpadamy jak śliwka w kompot, zwłaszcza że ich dodatek nadaje całości dania niepowtarzalnego smaku i uwielbianej przez wszystkich słodkości. By dodatkowo ją wzbogacić, koniecznie sięgnijcie po Cukier ze skórką cytryny, która oprócz słodkości sprawi, że Wasze desery i przetwory nabiorą cytrusowej nuty. Jeśli jesteście zwolennikami przetworów ze śliwek, koniecznie przygotujcie śliwki w syropie, śliwki w cukrze, śliwki w syropie na zimę, a może śliwki w occie? Wśród tak wielu przepisów z pewnością znajdziecie coś dla siebie i poczujecie słodki smak jesieni!
Gruszki to kolejne jesienne owoce, które o tej porze roku zachwycają wspaniałym kolorem, odznaczającym się wśród gałęzi i powoli brązowiejących liści. Ich smak nadaje pożądanej słodkości jesiennym deserom i wypiekom, a dodatkowo wspaniale komponuje się z dodatkiem jabłek i śliwek. Gruszki nie tylko sprawdzą się w deserach, ale również w przetworach takich jak: gruszki w zalewie słodko-kwaśnej, przepis babci na gruszki w occie, nalewka z gruszki według przepisu babci, czy gruszki karmelizowane.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: