Śliwki w syropie na zime

Śliwki w syropie na zime

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śliwki przekrawamy na połówki i odrzucamy pestki. Wkłasdamy do słoików. Przygotowywujemy zalewe w zależnosci od ilosci owoców. Na jeden litr wody dajemy ok 40-50 dag cukru. zalewamy słoiczki i pasteryzujemy ok 15 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 03.04.2012 12:41
świetne
kanu83 08.07.2011 16:40
pyszne
Elżbieta17 21.06.2011 14:07
Dawniej takie robiłam:)
Mati13 23.01.2011 09:51
smaczne:)
iknkirke 28.12.2010 12:25
Kiedyś robiłam
Magdalena/26Mooi 05.11.2010 18:44
muszą być smaczne
ZEWA 17.09.2010 21:05
Mysiunia jeżeli dodajesz zdjęcie do przepisu na Śliwki w syropie na zime, to dlaczego dodajesz zdjęcie do mojego przepisu śliwki do ciasta? Przecież Twoje zdjęcie jest na kompot ze śliwek. Przeczytaj mój sposób wykonania i sama zobacz, że dodajesz to co nie pasuje. Jeżeli dodajesz zdjęcia to patrz co robisz i dodawaj jak należy, a nie aby dodać.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat