Przepisy - Dziczyzna
Dziczyzna charakteryzuje się szlachetnym smakiem, dlatego warto ją przyrządzić zgodnie z prawidłami sztuki kulinarnej – zachowując soczysty charakter mięsa oraz zapewniając zniewalający zapach dania. Podpowiadamy jak krok po kroku przyrządzić potrawkę z sarniny, gulasz z jelenia z leśnymi grzybami, czy królika duszonego w sosie. Dzięki Doradcom Smaku przygotujesz wyborną kolację na romantyczny wieczór we dwoje, popisowy obiad na rodzinną uroczystość. Dziczyzna to także dobre mięso na grilla – idealnie nadaje się do przygotowania potraw z dziczyzny. Dziczyzna to wymagający, ale też bardzo wdzięczny składnik. Pozwala przygotować potrawę, nad której walorami jeszcze długo po posiłku będą rozwodzić się biesiadnicy. Jej przyrządzenie może być czasochłonne, ale wśród przepisów nie zabrakło również pomysłów na szybkie dania, które przygotujesz w mniej niż godzinę i spełnią wymagania nawet najbardziej kapryśnego podniebienia. Dziczyzna to wymagające mięso, ale my podpowiadamy, jak przyrządzić dania klasyczne, a także prezentujemy nowe podejście do tradycyjnych potraw z udziałem tego mięsa.