Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy drożdżowe z jabłkami to doskonały pomysł na sycące danie na słodko.
Z tego przepisu dowiesz się:
- jak zrobić racuchy drożdżowe z jabłkami
- jak zrobić ciasto na racuchy
- z czym zjeść racuchy
Kroki postępowania
Kruszymy drożdże do rondelka. Dodajemy do nich cukier i ciepłe mleko. Mieszamy do chwili, kiedy drożdże się rozpuszczą. Następnie dodajemy mąkę i jeszcze raz mieszamy, aby pozbyć się grudek. Rondelek przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 10-15 minut.
Zasypujemy cukrem oraz cynamonem i odstawiamy na 10 minut.
Mieszamy całość i odstawiamy na 15 minut.
Placuszki smażymy na odrobinie oleju z obu stron na złoty kolor.
Posypujemy cukrem pudrem.