Po rozgrzewające dania sięgamy, kiedy dni stają chłodniejsze i zaczynami dotkliwiej odczuwać obniżającą się temperaturę. Kluczowe w potrawach jesienno-zimowych są przyprawy: kurkuma, pieprz, cynamon, papryka oraz rozgrzewające mieszanki przypraw: garam masala, curry czy przyprawa do kaw i deserów. Rozgrzewające dania to głównie zupy - na przykład dyniowa, barszcz czy ziemniaczana; gęste gulasze mięsne i warzywne, a także wszelkiego rodzaju dania jednogarnkowe - lecza, potrawki czy kaszotta. W menu jesienno-zimowym warto umieścić wszelkiego rodzaju zapiekanki z warzyw, makaronu i mięsa, które, oprócz tego, że "robią się same", to stanowią pyszne i pożywne dania. Rozgrzewające potrawy są ważne, bo podnoszą naszą energię, dodają siły i pomagają zwalczać drobne przeziębienia, działając wzmacniająco na organizm. Zajrzyjcie do zbioru najpyszniejszych dań rozgrzewających z przyprawą GARAM MASALA, które są dostępne w serwisie Doradca Smaku!
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: