Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jesienna z grzybami leśnymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 gram
ziemniaki 8 szt
marchew 3 szt
grzyby leśne 500 gram
sól, pieprz do smaku 1 szczypta
papryka mielona 1 łyżeczka
kasza jęczmienna 50 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jesienna z grzybami leśnymi

Usmażyłam pierś z kurczaka na oleju rzepakowym pokrojonego w kostkę doprawiłam go sola i pieprzem białym mielonym ( próbowałam kroić kostkę ale niezbyt mi to szło ).

Do garnka włożyłam pokrojone ziemniaki w kostkę , marchew, porę- białą część , seler listek laurowy i ziele angielskie .

Gotowałam na małym ogniu po 30 minutach dodałam pierś usmażoną i kaszę , mieszałam co jakiś czas.

Grzyby dodałam na samym końcu.

Zupa wyszła gęsta i smaczna ale zachowała właściwości zupy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 22.11.2013 15:32
Szkoda , że już nie rosną za zimno.
Ola1984 15.11.2013 18:03
Pysznie wygląda :) Mniam!
migotka28 14.11.2013 22:00
wygląda smakowicie
maciek7 14.11.2013 20:49
przepyszna
Konczi 14.11.2013 19:36
Ta zupa musi być smaczna
Jusiaa 14.11.2013 19:24
Bardzo ciekawa zupka, apetyczna :)
patryska76 14.11.2013 19:06
Akurat na obecne dni ;-)
mysza75 14.11.2013 18:48
Jak pysznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak