Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z garam masala

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Grzyby z garam masala  -  orientalne połączenie polskich grzybów z aromatyczną przyprawą.

Składniki:

Składniki:

grzyby leśne 1 kilogram
ocet 10 % 100 mililitrów
woda 1.5 litra
cukier 1 łyżka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z garam masala

Grzyby oczyszczamy, przekładamy do osolonego wrzątku razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, gotujemy 15 min.
Wyjmujemy łyżką cedzakową, przekładamy do wrzącego octu z wodą, solą, cukrem i przyprawą.
Cebulę wyjmujemy, przekładamy do słoików, dodajemy grzyby z zalewy.
Marynatą zalewamy grzyby, zakręcamy słoiki, stawiamy do góry dnem. Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak