Grzyby z garam masala

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Grzyby z garam masala  -  orientalne połączenie polskich grzybów z aromatyczną przyprawą.

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • grzyby leśne

    1 kilogram
  • ocet 10 %

    100 mililitrów
  • woda

    1.5 litra
  • cukier

    1 łyżka
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, przekładamy do osolonego wrzątku razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, gotujemy 15 min.
Wyjmujemy łyżką cedzakową, przekładamy do wrzącego octu z wodą, solą, cukrem i przyprawą.
Cebulę wyjmujemy, przekładamy do słoików, dodajemy grzyby z zalewy.
Marynatą zalewamy grzyby, zakręcamy słoiki, stawiamy do góry dnem. Studzimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat