Chai masala - herbata indyjska z garam masala i mlekiem

Chai masala - herbata indyjska z garam masala i mlekiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Chai masala - herbata indyjska z garam masala i mlekiem to pyszny rozgrzewający i dodający energii napój, który sprawdzi się w czasie chłodniejszych dni.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    250 mililitrów
  • herbata czarna

    2 łyżki
  • mleko 3,2%

    250 mililitrów
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    2 łyżeczki
  • cukier brązowy

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Chai masala - herbata indyjska z garam masala i mlekiem

Wodę zagotowujemy, zalewamy nim herbatę i parzymy ok. 5 minut.

Do mleka dodajemy Przyprawę Garam masala i gotujemy ok. 10 minut na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie do mleka dodaj herbatę i cukier. Dokładnie mieszamy, przecedzamy przez gęste sito i rozlewany do filiżanek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat