Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wołowiną podgrzybkami i bakłażanem
Wołowinę kroję w kostkę małą i obtaczam w mące. Przesmażam na patelni głębokiej na oleju około trzy minuty.
Na drugiej patelni przesmażam pokrojona cebulę, dodaję marchewkę obraną i pokrojoną w krążki i razem smażę, na końcu dodaję pokrojoną paprykę czerwoną.
Do wołowiny wlewam bulion, dodaję warzywa z patelni, liście laurowe, ziele angielskie i razem duszę na wolnym ogniu około 30 minut.
Bakłażana kroję w kostkę i przesmażam na osobnej patelni, wykładam na talerz. Grzyby kroję na kawałki i też przesmażam na patelni. Cukinię kroję w krążki.
Po 30 minutach dodaję plastry cukinii do gotującego się gulaszu i dusze jeszcze pięć minut.
Na końcu dodaję bakłażana, grzyby, doprawiam solą, pieprzem, papryką, bazylią i natką.