Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
2 sztuka -
pietruszka korzeń
1 sztuka -
cebula czerwona
1 sztuka -
jajko
2 sztuka -
por (biała część)
1 sztuka -
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
1 łyżka -
oliwa
2 z gorczycy -
soczewica czerwona
1 szklanka
Przepis i sposób przygotowania Mini paszteciki z soczewicy z garam masalą
Osól i dopraw pieprzem lub czerwoną papryczką chilli ( ja dodałam świeże chilli)
Nałóż do wysmarowanej masłem lub olejem formy na muffiny i wstaw do piekarnika nagrzanego do 290 stopni na ok 35. Musisz sprawdzać bo paszteciki są maleńkie i pieką się szybciej niż te w dużych formach.
Podawaj na chlebku nan z jogurtem z miętą. Posyp świeżą kolendrą serwując na desce.
Komentarze (8)