Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewające curry z ciecierzycy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 sztuka
imbir 1 centymetr
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 1 sztuka
sól do smaku 1 szzcypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewające curry z ciecierzycy

Ciecierzycę moczymy przez całą noc. Namoczoną ciecierzycę gotujemy aż będzie miękka (około 30 minut), ugotowaną odsączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim posiekaną cebulę oraz czosnek.
Do zeszklonych warzyw dodajemy starty na drobnej tarce imbir oraz przyprawę garam masala, aby puściły aromat. Następnie dodajemy ciecierzycę i pomidory z puszki oraz koncentrat. Podsmażamy wszystko razem jeszcze około 10 minut, doprawiamy do smaku solą.
Podajemy z chlebkami naan

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 03.02.2016 17:05
Super propozycja
Beatris 03.02.2016 16:21
Wygląda bardzo apetycznie:)
dom-agi 03.02.2016 15:06
Uwielbiam takie dania!
ilka01 03.02.2016 13:55
pyszności...
agaK. 03.02.2016 13:26
W moim guście:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak