Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
cebula
1 szt. -
cukinia
1 szt. -
papryka czerwona
1 szt. -
pieczarki
8 szt. -
Czosnek marynowany Smak
3 ząbki -
suszone pomidory z ziołami Smak
8 szt. -
czarne oliwki Smak
8 szt. -
oliwki zielone Smak
8 szt. -
olej z suszonych pomidorów
-
pomidor pelati
500 ml -
mozarella
4 szt. -
orzeszki pistacjowe
2 duże łyż. -
fasola czerwona
1 puszka
Do smaku:
-
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Do dekoracji:
-
bazylia świeża
Przepis i sposób przygotowania Potrawka z warzyw z serem mozzarella
W dużym rondlu na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów smażymy pokrojone: cebulę, marynowany czosnek, cukinię, czerwoną paprykę, pieczarki.
Następnie dodajemy czerwoną fasolę, suszone pomidory, oliwki, pomidory pelati i gotujemy ok. 5 min doprawiając do smaku.
Tak przygotowaną potrawkę nakładamy do głębokiego talerza, dodajemy ser burrata, posypujemy orzeszkami pistacjowymi i dekorujemy świeżymi listkami bazylii.
Komentarze (4)