Kapuśniak orientalny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kuchnia fusion pełną gębą :P . Trochę chińskiej, koreańskiej i tajskiej kuchni. Kochamy <3
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej arachidowy

    3 łyżki
  • szalotka

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • imbir

    1 kawałek
  • mrożonka chińska

    1 opakowanie
  • bulion drobiowy

    1.2 litra
  • cukier palmowy

    1 łyżka
  • sos ostrygowy

    1 łyżka
  • grzybki mun

    1 garść
  • kapusta pak choi

    2 sztuki
  • makaron udon

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną szalotkę, następnie czosnek oraz imbir-również posiekane.

Mieszankę przelewamy gorącą wodą, odcedzamy, dodajemy do cebuli. Dusimy przez chwilę (10 min.), dodajemy gorący bulion drobiowy wymieszany z cukrem i sosem oraz grzyby mun. Gotujemy 5 min.

Kapustę kroimy w dowolne kawałki (u nas mniej więcej 2 cm), wrzucamy do zupy razem z makaronem. Gotujemy do jego miękkości.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy pokrojone w paski grzyby mun oraz koreański makaron udon oraz tzw. mrożonki chińskie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 09.11.2018 09:13
Smakowity kapuśniak;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat