Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak orientalny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kuchnia fusion pełną gębą :P . Trochę chińskiej, koreańskiej i tajskiej kuchni. Kochamy <3

Składniki:

olej arachidowy 3 łyżki
szalotka 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
imbir 1 kawałek
mrożonka chińska 1 opakowanie
bulion drobiowy 1.2 litra
cukier palmowy 1 łyżka
sos ostrygowy 1 łyżka
grzybki mun 1 garść
kapusta pak choi 2 sztuki
makaron udon 200 gramów

Porada

W przepisie użyliśmy pokrojone w paski grzyby mun oraz koreański makaron udon oraz tzw. mrożonki chińskie.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak orientalny

Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną szalotkę, następnie czosnek oraz imbir-również posiekane.

Mieszankę przelewamy gorącą wodą, odcedzamy, dodajemy do cebuli. Dusimy przez chwilę (10 min.), dodajemy gorący bulion drobiowy wymieszany z cukrem i sosem oraz grzyby mun. Gotujemy 5 min.

Kapustę kroimy w dowolne kawałki (u nas mniej więcej 2 cm), wrzucamy do zupy razem z makaronem. Gotujemy do jego miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 09.11.2018 09:13
Smakowity kapuśniak;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak