Jesienna , rozgrzewająca zupa jabłkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 szt
  • jabłko winne

    2 szt
  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • imbir starty

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jesienna , rozgrzewająca zupa jabłkowa foto
Z włoszczyzny, ziela angielskiego i listka laurowego ugotować esencjonalny wywar.
Krok 2 - Jesienna , rozgrzewająca zupa jabłkowa foto
Jabłka i seler obrać, zetrzeć na tarce na łezkach i skropić cytryną.
Krok 3 - Jesienna , rozgrzewająca zupa jabłkowa foto
Masło stopić w rondlu , dodać starte jabłka i seler, dusić 10minut. Mieszać, aby masa się nie przypaliła.
Krok 4 - Jesienna , rozgrzewająca zupa jabłkowa foto
Zalać wywarem z włoszczyzny ,dodać imbir, gałkę muszkatołową i gotować na małym ogniu jeszcze 15 minut.
Krok 5 - Jesienna , rozgrzewająca zupa jabłkowa foto
. Doprawić do smaku cytryną, solą i pieprzem. Dolać śmietanę i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 24.09.2014 21:27
Z przyjemnością rozgrzałabym się taka zupką :)
Rysia 24.09.2014 20:35
Pyszna zupka.
Kejti 24.09.2014 17:27
Wygląda znakomicie.Jestem ciekawa smaku bo nigdy takiej nie jadłam :-)
Ali 24.09.2014 13:58
Wygląda nieźle, skusiłbym się :)
Czyki 24.09.2014 13:00
Cudownie wygląda :) Ja bym dołożyła sobie szczyptę cynamonu i jestem w niebie :):):)
mirosława4 24.09.2014 12:12
takiej jeszcze nie jadłam :)
Mniam 24.09.2014 11:39
Smaczna zupa. Zjadłabym taką, szczególnie dzisiaj żeby się rozgrzać.
gosia561 24.09.2014 10:59
bardzo pomysłowa
Laila2786 24.09.2014 10:46
brzmi fajnie, ciekawe jak smakuje.
gosia56 24.09.2014 10:38
Super;)jeszcze takiej nie robiłam ani nie jadłam ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat