![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Crème brûlée z kardamonem, DS XX odc. 18](https://pliki.doradcasmaku.pl/creme-brulee-z-kardamonem-ds-xx-odc-180-3.jpg)
Kuchnia francuska należy do najbardziej wykwintnych i znanych kuchni świata. Kulinarny Paryż to nadal mekka pasjonatów gotowania, przyszłych znanych chefów kuchni czy po prostu wielbicieli dobrego jedzenia. Kuchnia francuska kojarzona jest z ... masłem, którego kucharze nie żałują podczas przyrządzania tradycyjnych dań, czyli bouef bourguignon (wołowiny po burgundzku) czy coq au vin (kury/koguta w winie). Serwis Doradca Smaku zawiera wiele przepisów na tradycyjne dania kuchni francuskiej, na przykład przepis na zupę cebulową, ratatuj (ratatouille), duszone ślimaki w winie czy quiche lorraine. Kuchnia francuska jest znana także z deserów: crème brullée, rogalików (croissants) czy brioszek (brioche). Francuzi kochają życie, jedzenie i ... dobre wino! Naśladujmy ich - pyszne jedzenie uszczęśliwia i poprawia nastrój.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: