Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szalotka
2 -
boczek surowy
200 g (wędzony) -
masło
5-6 łyżek -
wino czerwone wytrawne
400 ml -
chleb tostowy
4 kromki -
jajko
2 -
ocet
2-3 łyżki -
ząbki czosnku
1 -
natka pietruszki
do dekoracji -
Goździki całe Prymat
-
tymianek
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VIII: Jajko w koszulce en meurette, odc. 1
Kroki postępowania




Komentarze (1)