Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
250 g -
masło
140 g -
sól
1/2 łyżeczki -
woda
1/4 szklanki -
fasola
sucha do obciążenia ciasta
Nadzienie
-
brokuł
400 g -
pieczarki
7 sztuk średniej wielkości -
oliwa
do smażenia -
szynka
150 g -
pomidorki koktajlowe
4-5 sztuk -
śmietana 18 proc
250 ml -
jajko
2 szt. -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VIII, Tarta z brokułami i pieczarkami, odc. 19
Kroki postępowania






Do średniej wielkości miski wlewamy śmietanę, dodajemy jajka i mieszamy. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Do masy dodajemy usmażone pieczarki z szynką. Doprawiamy pieprzem ziołowym.



Komentarze (1)