Wege GRILL

DS_Splash TOP_1300x508_G_WEGE

Trend na kuchnię roślinną, wegetariańską rozwija się bardzo szybko i nic dziwnego, biorąc pod uwagę ogromną liczbę przepisów bezmięsnych, smak przyrządzanych dań i ich kolorystykę na talerzu. Teraz smacznie, nie musi oznaczać jedynie z dodatkiem mięsa, zwłaszcza w przypadku grilla, który kojarzy nam się wyłącznie z kiełbaskami, karkówką, czy stekami. 

Jeśli poszukujecie przepisów na wegetariańskie dania z grilla, koniecznie sięgnijcie po te alternatywne dla mięsnych. Szaszłyki nadziewane dotychczas warzywami i mięsem, przygotujcie z tofu i warzywami, mięso wołowe do burgerów zastąpcie tym przygotowanym z soczewicy lub ciecierzycy. Świetną przekąską będą grillowane warzywa: papryka, cukinia, ziemniaki czy cebula, które zestawione z z dipem śmietankowym, sosem tzatziki czy orzeźwiającą sałatką, będą bardzo smakowite zarówno zaraz po zdjęciu z grilla, jak i po wystygnięciu. Smak grillowanych warzyw jest głęboki, aby go jeszcze bardziej wzbogacić używajcie mieszanek tych ziół i nie zapomnijcie o szczodrej szczypcie soli!

Dla urozmaicenia smaku grillowanych warzyw lub burgerów, koniecznie sięgnijcie po grillowane oscypki, ser halloumi czy camembert, które nadadzą wyrazistości grillowanym daniom. Ser lubi towarzystwo ziół i przypraw dlatego sięgnijcie po saszetkę Grill Ser oraz słodko-cierpką żurawinę klasyczną. Ta świetna para wzbogaci smak grillowanego sera.

Nie zapomnijcie o doprawieniu wegetariańskich składników na grilla odpowiednimi przyprawami Prymat, dzięki którym ostateczne dania będą pełne smaku i aromatu!

 

Przepisy video na wege dania z grilla

PORADY

prymat