Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane warzywa z sosem jogurtowym
- danie z grilla dla wegetarian
- wegetariańskie danie z grilla
- warzywa grillowane
- dodatek do mięs z grilla
Warzywa z grilla są bardzo często przyrządzanym dodatkiem do dań z grilla, które stanowić może samodzielne danie. Warzywa są chrupiące, a każde z nich w wyniku grillowania nabiera niepowtarzalnego smaku i aromatu. Po grillowane warzywa sięgną nie tylko wegetarianie, ale również mięsożercy. Każde warzywo grilluje się inaczej i w innym czasie jest gotowe do zdjęcia z grillowego rusztu. Z tego względu miejcie na nie oko tak by jedynie się ugrillowały, a nie spaliły :)
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki sosu mieszamy, doprawiamy do smaku i schładzamy.
2. Wszystkie składniki marynaty łączymy.
3. Umyte, osuszone i pokrojone warzywa wkładamy do miski, dokładnie mieszamy skrapiając marynatą.
4. Tak przygotowane warzywa oraz pokrojoną bagietkę grillujemy na rozgrzanym grillu.
5. Warzywa prosto z grilla podajemy z chrupiąca bagietką i sosem jogurtowym.