Ziemniaczane talarki z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie talarki (ok 0,5 cm). Posolić, popieprzyć, posypać przyprawą do grilla i wycisnąć na nie ząbki czosnku. Polać wszystko olejem, dokłądnie wymieszać. Schować do lodówki na godzinę. Po tym czasie smażyć na grillu (ja piekę na elektrycznym) ok 45 minut kilkakrotnie obracając podczas pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 05.11.2012 21:39
lubie
babcia 05.11.2012 21:39
lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat