Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane oscypki podawane z żurawiną
Grillowane oscypki z żurawiną to przekąska, której można posmakować nie tylko na Podhalu. Możecie przygotować ją również w swoim domu! Wystarczy jedynie grill, patelnia grillowa lub grill elektryczny, by miękkie, aromatyczne oscypki były gotowe. Możecie jeść je same, podane z żurawiną klasyczna SMAK, ale by urozmaicić swoje menu - dodajcie je zamiast sera żółtego do kanapki. Świetnie sprawdzi się do kanapki z szynką oraz jajkiem sadzonym. Taką kanapkę, możecie zapiec w formie tosta i cieszyć się niepowtarzalną przekąską.
1. Oscypki należy grillować na bardzo rozgrzanym grillu po 2 minuty z każdej strony.
Ważne jest aby były przypieczone z wierzchu, ale miękkie w środku.
Grillowane oscypki należy podawać z żurawiną, która swoją słodyczą przełamie ich słony smak. Nie od dziś znane jest to połączenie smaków.