Roladki z grillowanego bakłażana z serem feta

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Grillowane roladki z bakłażana z serem feta i oliwkami. Smakowita przekąska, którą możecie przyrządzić jako przystawkę lub małe co nieco na imprezę.

  •  
  •  
  •  
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2 szt.
  • oliwa

    2 duże łyż.
  • ser feta

    120 g
  • czarne oliwki Smak

    2 duże łyż.
  • pomidory suszone

    2 duże łyż.
  • jogurt naturalny

    1 duża łyż.
  • Grill - przyprawa pikantna

    1 duża łyż.

Do smaku:

  • sól

  • pieprz kolorowy

Do dekoracji:

  • świeże listki bazylii

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster posmarować oliwą i posypać przyprawą do grilla, solą i pieprzem. Grillować po 2-3 minuty z każdej strony. Odłożyć plastry z boku grilla by zmiękły.

W misce utrzeć ser feta z jogurtem i pieprzem. Dodać drobno posiekane oliwki i suszone pomidory, wymieszać. Każdy plaster ciepłego bakłażana posmarować serkiem, ułożyć po kilka lisków świeżej bazylii i ciasno zrolować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 27.01.2019 18:47
Tak ładnie wyglądają :)
Basiliana 24.01.2019 21:53
U mnie bakłażan to ulubione warzywo grillowe, szczególnie w połączeniu z pomidorami. Dodatek sera feta to dobry pomysł, w sezonie grillowym chętnie wypróbuję.
bietka 24.01.2019 11:16
Robiłam takie w tamtym roku do grilla i były pyszne :)
Bożena Matuszczyk 23.01.2019 13:49
Robię roladki grillowane z cukinii ale z bakłażana jeszcze nie próbowałam.;) Najwyższy czas popróbować.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat