Przepis i sposób przygotowania na: Ciabatta z grillowanym serem halloumi, papryką i żurawiną
- kanapka z serem halloumi
- grillowany ser halloumi
- kanapka na lunch
Ciabata z dodatkiem grillowanego sera halloumi będzie idealnym urozmaiceniem grillowych przekąsek. Dodatek grillowanej papryki nada całości chrupkości, a żurawina - słodyczy. Ciabattę z grillowanym serem haloumi możecie również przygotować jako kanapkę do pracy, czy na śniadanie. Ser halloumi jest lekko słony i kremowy w smaku dlatego świetnie nadaje się do grillowania. Takie danie możecie przygotować również na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Będzie szybciej, ale równie pysznie!
Sposób przygotowania:
1. Oliwę łączymy z przyprawą i dokładnie mieszamy.
2. Ser grillujemy na tackach aluminiowych smarując marynatą.
3. Grillujmy z każdej strony na złoty kolor, dodając gałązki świeżego tymianku.
4. Marynatę możemy wykorzystać do skrapiania papryki podczas grillowania.
5. Kawałki bagietki smarujemy pozostałą częścią marynaty i grillujmy.
6. Na chrupiących i aromatycznych bagietkach układamy czerwona paprykę, ser i podajemy z żurawiną.