Jak zrobić grillowaną cukinię nadziewaną serem?
Szukacie pomysłu na przekąskę „na raz”? Niezwykle prosta w przygotowaniu grillowania cukinia nadziewana mieszanką serową z dodatkiem ziół, będzie stanowić efektowną i lekką przystawkę, chociażby podczas weekendowego grilla.
Przystawka z grillowanej cukinii jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Wystarczy, że pokroicie ją wzdłuż na plasterki o szerokości ok. 05 - 1 cm, a następnie obtoczycie w mieszance oliwy i soli. Namoczone plastry możecie również odstawić max na 30 minut i grillować dopiero po tym czasie. Dzięki oliwie i soli cukinia ugrilluje się na złocisty kolor i delikatnie zmięknie, dzięki czemu z łatwością zawiniecie ją w rolki po wypełnieniu jej farszem serowym. Kiedy już gotową cukinię zdejmiecie z rusztu, odstawcie ją do ostygnięcia, by móc nakładać mieszankę z sera śmietankowego i feta. Pamiętajcie, by mieszankę rozprowadzić na całej jej długości – nie za dużo i nie za mało. Następnie zwińcie z niej rolki i podawajcie, jako przekąskę. Prosto, a jak pysznie!
Klikaj po listę składników i przepis.
Komentarze (0)