Szukasz składnika, który wykorzystasz we wszelkich pastach czy sałatkach? Dobrze sprawdzi się awokado. Przepisy z tym owocem wyróżniają się łatwością przygotowania. Nie wymagają również wielu dodatków czy intensywnych przypraw. Trudno o to, by jakąkolwiek potrawę zdominowało awokado. Przepisy opierają się zatem na dodatkach w postaci bardziej wyrazistych w smaku składnikach. Jeśli zależy Ci na przygotowaniu zdrowego śniadania, koniecznie sięgnij po awokado. Zapewnia sytość, a przy tym doskonale sprawdza się we wszelkiego rodzaju pastach.
Awokado – przepisy
Co zrobić z awokado? Przepisy na pyszne pasty sprawdzą się szczególnie na śniadanie. Możesz posmarować nimi pieczywo. Do pasty dodaj jajka, pieprz i sól, a także świeże zioła, które wydobędą smak owocu.
Innym rozwiązaniem jest sałatka z awokado. Przepis z dodatkiem sałaty lub roszponki, pomidorków koktajlowych i sosu balsamicznego pomoże Ci stworzyć lekką i pożywną kolację. Takie danie z awokado sprawdzi się również na szybki lunch.
Nie wiesz, co zrobić z awokado na słodko? Przygotuj pyszny mus lub koktajl. Sprawdź również pomysł na awokado z truskawkami. Ostateczny efekt z pewnością Cię zaskoczy.
Potrawy z awokado możesz również przygotować na ciepło. Szczególnie obiad z awokado, a dokładniej – z sosem wykonanym z tego owocu – jest bardzo smaczny. Będzie odpowiedni do kaczki czy łososia. Dania z awokado na ciepło to również zapiekany z serem owoc.
W Twojej kuchni sprawdzi się nie tylko awokado. Przepisy z innymi owocami znajdziesz w pozostałych kategoriach na doradcasmaku.pl.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: