Przepis i sposób przygotowania na: Kolacja: Sałatka z szynką parmeńską, serem mozzarella i awokado
Pomysł na lekką kolacje dla dwojga to sałatka z szynką parmeńską, awokado, czarnymi oliwkami oraz suszonymi pomidorami. Wyjątkowy w tej sałatce jest dressing z oliwy, miodu, musztardy oraz ziół. Dodatek prażonych ziaren sezamu naprawdę robi robotę w tym daniu!
1. Cebulę pokrój w piórka, a awokado w paski.
2. Suszone pomidory zalej wrzątkiem, a po kilku minutach odsącz i pokrój na mniejsze kawałki.
3. Ser, szynkę i oliwki pokrój na mniejsze kawałki.
4. Nasiona podpraż na suchej patelni.
5. Przygotuj dressing mieszając oliwę, miód, musztardę, posiekany czosnek, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
6. Wszystkie składniki przełóż do miski i polej dressingiem. Posyp nasionami.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.