Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
banan
1 sztuka -
awokado
0.5 sztuki -
kakao
1 łyżka -
jogurt naturalny
150 gramów -
miodu wielokwiatowego
1 łyżka -
nasiona chia
0.5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Mus czekoladowy z awokado
Banana obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki. Z awokado wyjmujemy pestkę, obieramy skórkę i również kroimy na mniejsze kawałki. Owoce wkładamy do wysokiego naczynia lub blendera. Dodajemy kakao, miód oraz jogurt naturalny. Całość blendujemy na gładki mus. Przekładamy do szklanki lub mniejszych słoiczków. Dekorujemy nasionami chia.
Komentarze (2)