Mus czekoladowy z awokado

Mus czekoladowy z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Takim oto sposobem możemy zastąpić niezdrowy, popularny krem czekoladowo-orzechowy, musem o podobnym smaku. Moja Córeczka bardzo polubiła taki zamiennik. Mus jest idealny do deserów, naleśników, płatków czy do wyjadania po prostu łyżeczką.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    1 sztuka
  • awokado

    0.5 sztuki
  • kakao

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    150 gramów
  • miodu wielokwiatowego

    1 łyżka
  • nasiona chia

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mus czekoladowy z awokado

Banana obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki. Z awokado wyjmujemy pestkę, obieramy skórkę i również kroimy na mniejsze kawałki. Owoce wkładamy do wysokiego naczynia lub blendera. Dodajemy kakao, miód oraz jogurt naturalny. Całość blendujemy na gładki mus. Przekładamy do szklanki lub mniejszych słoiczków. Dekorujemy nasionami chia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Bożena Matuszczyk 05.11.2018 22:50
Wspaniały ,uwielbiam czekoladowe musy i kremy;)
bietka 05.11.2018 19:57
Pyszny i zdrowy mus czekoladowy : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat