Zdrowa pasta z jajek i awokado

Zdrowa pasta z jajek i awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Ta pasta jest świetną propozycją na wartościowy dodatek do świeżego pieczywa.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pasta:

  • jajka

    2 sztuki
  • awokado

    1 sztuka
  • czosnek

    0.5 ząbki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olej lniany

    1 łyżka
  • sól

    0.25 łyżeczki
  • pieprz

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka należy ugotować na twardo.

Awokado przekroić na pół, usunąć z niego pestkę oraz obrać ze skórki. Miąższ przełożyć do miski, dodać jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny.

Całość zblendować na jednolitą masę i doprawić do smaku.

Gotową pastę polać olejem lnianym (olej można również wmieszać do pasty).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

28.12.2018 17:07
Taką pastę lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat