Zdrowa pasta z jajek i awokado

Zdrowa pasta z jajek i awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Ta pasta jest świetną propozycją na wartościowy dodatek do świeżego pieczywa.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pasta:

  • jajka

    2 sztuki
  • awokado

    1 sztuka
  • czosnek

    0.5 ząbki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olej lniany

    1 łyżka
  • sól

    0.25 łyżeczki
  • pieprz

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka należy ugotować na twardo.

Awokado przekroić na pół, usunąć z niego pestkę oraz obrać ze skórki. Miąższ przełożyć do miski, dodać jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sok z cytryny.

Całość zblendować na jednolitą masę i doprawić do smaku.

Gotową pastę polać olejem lnianym (olej można również wmieszać do pasty).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

28.12.2018 17:07
Taką pastę lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat