Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado
Przepis w nurcie zero waste. Jeśli tylko zostały Ci ugotowane jajka na twardo, z którymi nie wiesz co zrobić - przygotuj z nich pastę jajeczną. Dla odmiany dodaj awokado - wtedy pasta nabierze dodatkowo ciekawego smaku i będzie jeszcze bardziej wartościowo. Tak przygotowaną pastę podawaj np. do świeżego pieczywa - najlepiej domowego. Możesz także wykorzystać propozycje podane poniżej. Zapraszam na przepis.
1. Majonez wkładamy do miski i ucieramy z sokiem z cytryny, czosnkiem, następnie dodajemy posiekane (lub starte na grubej tarce) jajka.
2. Obieramy awokado, kroimy, dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami.
3. Pastę podajemy na grzankach lub wkładamy do miseczek powstałych z wydrążonego awokado.