Pasta jajeczna z awokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pasta jajeczna z awokado to zdrowa i pyszna propozycja na śniadanie lub do kanapek. To także sposób na wykorzystanie ugotowanych jaj na twardo, które zostały nam z poprzedniego posiłku lub sałatki.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • awokado

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    z 1/2 owocu
  • majonez

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1 pęczek

Do smaku:

  • sól morska Prymat w młynku

  • Zioła kuchni polskiej suszone Prymat

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez wkładamy do miski i ucieramy z sokiem z cytryny, czosnkiem, następnie dodajemy posiekane (lub starte na grubej tarce) jajka. Obieramy awokado, kroimy, dodajemy posiekany szczypiorek, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami.

Pastę podajemy na grzankach lub wkładamy do miseczek powstałych z wydrążonego awokado.

 

Zostały Ci ugotowane na twardo jajka? Zobacz przepis na szybką w przygotowaniu sałatkę nicejską.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat