Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
awokado
84 g (3 plastry) -
pomidor
1 szt. (ok. 160 g) -
cebula czerwona
37 g (ok. 1/3 szt.) -
sok z cytryny
9 ml (1 łyżka) -
świeża natka pietruszki
2 g (1 łyżka) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 g (1 szczypta) -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 g (1 szczypta) -
chleb razowo-żytni
2 kromki (ok. 104 g)
Przepis i sposób przygotowania Kolacja: Pasta z awokado, pomidora i czerwonej cebuli
1. Pomidora sparz i obierz ze skórki.
2. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ i rozgnieć widelcem.
3. Pomidora, obraną cebulę oraz natkę pietruszki posiekaj i dodaj do awokado.
4. Dodaj sok z cytryny oraz przyprawy i wymieszaj wszystkie składniki.
5. Pieczywo posmaruj pastą.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.
Komentarze (0)