Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
wszystkie składniki:
-
filety z matiasa marynowane w oleju
250 gramów -
ogórek kiszony
1 sztuka -
cebula czerwona
1 sztuka -
awokado
1 sztuka -
jabłko
1 sztuka -
biały ocet winny
1 łyżka -
oliwa
1 łyżka -
musztarda
1 łyżeczka -
chleb tostowy
4 plastry -
szczypiorek
0.5 pęczek -
Pieprz czarny Prymat w młynku
2 szczypty -
olej
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Tatar ze śledzia z awokado i ogórkiem kiszonym
Śledzie moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę.
Jabłko, awokado, cebulę i ogórka również pokroić w drobną kostkę. Dodać do śledzi.
Dodać oliwę, ocet winny i musztardę, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Małe filiżanki lub miseczki posmarować olejem. Nałożyć tatar, ubić mocno. Z kromek chleba tostowego wyciąć kółka o średnicy takiej samej, jak filiżanki, do których nakładamy tatar.
Ostrożnie wyłożyć tatar na krążki chlebowe. Wierzch udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Komentarze (0)