Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia z awokado i ogórkiem kiszonym

5.0
(77)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczne i efektowne danie, idealne na różnego rodzaju imprezy.

Składniki:

wszystkie składniki:

filety z matiasa marynowane w oleju
250 gramów
ogórek kiszony
1 sztuka
cebula czerwona
1 sztuka
awokado
1 sztuka
jabłko
1 sztuka
biały ocet winny
1 łyżka
oliwa
1 łyżka
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
chleb tostowy
4 plastry
szczypiorek
0.5 pęczek
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
2 szczypty
Sklep Prymat
olej
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia z awokado i ogórkiem kiszonym

Śledzie moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę.
Jabłko, awokado, cebulę i ogórka również pokroić w drobną kostkę. Dodać do śledzi.
Dodać oliwę, ocet winny i musztardę, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Małe filiżanki lub miseczki posmarować olejem. Nałożyć tatar, ubić mocno. Z kromek chleba tostowego wyciąć kółka o średnicy takiej samej, jak filiżanki, do których nakładamy tatar.
Ostrożnie wyłożyć tatar na krążki chlebowe. Wierzch udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak