Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
wszystkie składniki:
-
awokado
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
korniszony
2 sztuki -
szczypiorek
0.5 pęczka -
sok z cytryny
1 łyżeczka -
majonez
1 łyżeczka -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny Prymat w młynku
2 szczypty
Przepis i sposób przygotowania Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku
Jajko ugotować na twardo, zalać zimną wodą, aby szybciej ostygło. Następnie pokroić jajko na kawałki, wrzucić na miski. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki. Rozgnieść jajko i awokado tłuczkiem do ziemniaków. Skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz posiekany szczypiorek.
Dodać majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)
Komentarze (0)