Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku

Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczna pasta w wiosennym, zielonym kolorze.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • awokado

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • korniszony

    2 sztuki
  • szczypiorek

    0.5 pęczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    2 szczypty
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta z awokado, ogórków konserwowych i szczypiorku

Jajko ugotować na twardo, zalać zimną wodą, aby szybciej ostygło. Następnie pokroić jajko na kawałki, wrzucić na miski. Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki. Rozgnieść jajko i awokado tłuczkiem do ziemniaków. Skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz posiekany szczypiorek.
Dodać majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat