Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
jajko
3 sztuki -
awokado
0,5 sztuki -
szczypiorek
0,5 pęczka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Czosnek suszony Prymat
1 szczypta -
jogurt naturalny
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Pasta jajeczna z awokado i szczypiorku
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Awokado obieramy z łupiny. Szczypiorek siekamy drobno nożem. Do blendera lub rozdrabniacza przekładamy pokrojone jajka, kawałki awokado i szczypiorek. Miksujemy tak długo, aż pasta będzie gładka. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą czosnku granulowanego. Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy dokładnie łyżką.
Komentarze (1)