Przepis i sposób przygotowania na: Kolacja: Sałatka z krewetkami, awokado, pomidorkami koktajlowymi i dressingiem kolendrowym
Nieco orientalny charakter tej sałatki przypadnie do gustu wielbicielom krewetek i sezamu. Awokado, pomidory, świeży imbir i kolendra gwarantują smak. Chrupiące dodatki, czyli ziarna sezamu i migdały w płatkach zachęcają do sięgania po kolejny kęs tej pysznej sałatki. Jeśli tylko kompozycja tych składników Wam zasmakuje, to macie świetny przepis na lekką kolację!
1. Awokado umyj, obierz i pokrój.
2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
3. Papryczkę chili przekrój wzdłuż, usuń pestki i drobno posiekaj.
4. Czosnek oraz imbir obierz i posiekaj.
5. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem usmaż rozmrożone krewetki z dodatkiem czosnku, imbiru, papryczki, soli oraz pieprzu.
6. Przygotuj dressing blendując kolendrę z migdałami, oliwą, sokiem z limonki, czosnkiem oraz solą i pieprzem.
7. Wszystkie składniki przełóż na talerz, polej dressingiem i posyp sezamem.
Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.