Gulasz z jelenia z ziemniakami

Gulasz z jelenia z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z jelenia

    500 g
  • ziemniaki

    3-4 szt
  • pieczarki

    150 g
  • marchewka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula dymka

    1 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • kostki rosołowe grzybowe

    3 szt
  • owoc jałowca

    5-6 szt
  • ziele angielskie

    3-4 ziarna
  • pieprz czarny mielony

  • papryka ostra mielona

  • olej rzepakowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z jelenia z ziemniakami foto
Udziec z jelenia umyć i pokroić w kostkę. W garnku z grubym dnem (u mnie żeliwny) rozgrzać olej i obsmażyć mięso.
Krok 2 - Gulasz z jelenia z ziemniakami foto
Marchew i cebulę obrać. Pieczarki, dymkę cebulę i pieczarki pokroić.
Krok 3 - Gulasz z jelenia z ziemniakami foto
Warzywa i grzyby dodać do mięsa i smażyć, aż "złapią" kolor. W 500 ml gorącej wody rozpuścić kostki rosołowe i zalać bulionem mięso z warzywami. Dodać przyprawy i dusić przez 45-50 minut
Krok 4 - Gulasz z jelenia z ziemniakami foto
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, a następnie dodać je do garnka z gulaszem, gotować aż ziemniaki będą miękkie a gulasz zgęstnieje. Smacznego!
Joanna Kryla
Nie należy żałować pieprzu i ostrej papryki, danie ma być pikantne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna Kryla

01.02.2018 12:08
Dziękuję bardzo:)

w mojej kuchni

31.05.2017 12:29
Pyszne danie obiadowe

IKrakowianka

30.05.2017 17:39
super danie!

Justi2401

30.05.2017 15:48
Wspaniały, sycący gulasz :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat