Hamburger z dziczyzny

Hamburger z dziczyzny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • comber z sarny

    0,5 kg
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1/2 opakowania
  • owoc jałowca

    kilka ziarenek
  • pieprz czarny ziarnisty

    kilka ziarenek
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • cebula

    2 duże sztuki
  • ząbki czosnku

    5 sztuk
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • bułki

  • boczek wędzony

    kilka plasterków

Dodatki

  • cebula

    1 sztuka
  • sałata

  • rukola

  • pomidory

  • ogórek kiszony

  • sos chili

  • sos czosnkowy

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić w maszynce wraz z cebulą i czosnkiem.Listki laurowe,ziarna jałowca i pieprzu rozdrobnić w mozdzierzu, dodać do mięsa.Wsypać przyprawę do mięsa mielonego i pieprz.Plastry boczku usmażyć na patelni,drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Wymieszać dokładnie mięso z przyprawami. Odstawić aż składniki się przegryzą. W między czasie przygotować krążki cebulowe: cebulę kroimy na plastry o grubości 0,5 cm i rozdzielamy na krążki.Mąkę mieszamy z sola i proszkiem do pieczenia w misce.Obtaczamy w niej każdy krążek cebuli.Do pozostałej mąki dodajemy jajko i mleko.Mieszamy widelcem, ma powstać dość gęste ciasto.Krążki cebulowe maczamy w cieście i obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na głębokim,dobrze nagrzanym oleju około 2-3 minuty.Odsączamy na ręczniku papierowym.
Z mięsa robimy dość spore kule i formujemy hamburgery.Nagrzewamy patelnię grillową i delikatnie smarujemy olejem.smażymy hamburgery z obu stron.I tu trzeba wyczuć, jak długo żeby nie przesuszyć mięsa,bo dziczyzna jest delikatna.Bułki podpiekamy w piekarniku.Nakładamy sosy, dodatki i mięso.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

21.02.2017 12:04
wspaniale wygląda

cookingangelika

21.02.2017 10:34
świetny pomysl

Iwusia

20.02.2017 23:04
wspaniale się prezentuje, bardzo smakowicie

bertpvd

20.02.2017 18:41
super hamburger

Edith85

20.02.2017 15:18
Konkretny hamburger:-)

anka1988

20.02.2017 13:44
świetny hamburger, podany pięknie

AZgotuj

20.02.2017 13:08
WoW!!! prezentuje znakomicie:)

ada.la

20.02.2017 12:57
super się prezentuje

Małgorzata92

20.02.2017 12:55
Pyszności :)

Justi2401

20.02.2017 12:43
Świetny i pięknie podany :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat