Dziczyzna-Gulasz z SARNY

Dziczyzna-Gulasz z SARNY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • comber z sarny

    1 kg
  • grzyby suszone

    2 torebki
  • fasola szparagowa

    300 dag
  • cukinia

    2 szt.
  • marchew

    3 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • cebula czerwona

    2 szt.
  • czosnek ząbki

    4-5
  • ogórki kiszone

    3-4 sztuki
  • sól i pieprz

  • liść laurowy

    4 szt.
  • owoc jałowca

    8 ziarenek
  • bułka tarta

  • jajka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gulasz z SARNY na prawdziwkach
Z prażona kasza gryczana
Z Frytkami z fasolki szparagowej , marchewką i chipsami borowikowymi

Czas ponad 3 godziny ale warto

Skladniki :
Okolo 1kg sarniny
2 torebki prawdziwków
Kasza gryczana
Fasolka szparagowa
Cukinia
Marchew
Bułka tarta
2Jajka
Olej
2 Cebule biale
2 cebule czerwone
3 ogórki kiszone
3 ząbki czosnku
Sól,pieprz,liść laurowy,
owoc jalowca (8 ziarenek)

Sposób:
*Umyte mięso kroimy w kostkę
Smażymy na wolnym ogniu z niewielka iloscia oleju.
*W rondelku z woda namaczamy grzyby i gotujemy.
Gdy juz spuchną odcecamy a wode zostawiamy.
*W miedzy czasie kroimy dwie cebule w piórka i pod koniec smażenia wrzucamy na patelnie i razem Smażymy z mieskiem na malutkim ogniu aż sie zeszli.
*Wlewamy nasz wywar z grzybów i dusimy przez chwile.
*Nastwaiamy garnek z woda około 2 do 3 litrow.
NIE ŻAŁUJMY wody, ponieważ dlugo będziemy gotowaś nasz gulasz i lepiej napoczątku dać więcej wody niż póżniej, bo tracimy smak ktory chcemy wydobyć z tego mięsa
*Wrzucamy mięsko z calą zawartością z patelni ,ziele angielskie i owoc jalowca
*Gotujemy na małym ogniu dosłownie musi pyrgać w garnku.
*Kroimy marchew ,ogórki ,cebule ,czosnek cukinie.
*Warzywa te wrzucamy po jakiś dwóch godzinach ponieważ mięso wczesniej będzie dalej twarde ,a warzywa nam sie rozgotuja.
*gotujemy kaszę gryczana ,hartujemy i odstawiamy
****************************************
POMYSŁ NA FASOLKE i CHIPSY z grzybow
gotujemy fasolke jak zawsze,normalnie dodajac sól
Odcedzamy musimy pozbyć sie jak najwiecej wody.
Gdy ostygnie maczamy w jajku i bułce tartej rzucamy na gorący olej przewracamy często by nie spalic
GRZYBY: kroimy i podpiekamy na grillu albo w piekarniku przez 20 min
****************************************
Koniec:
Grzyby i warzywa uprzednio pokrojone wrzucamy.do garnka podkręcamy na większy ogień i gotujemy jeszcze wszytko razem okolo 40 min
Doprawiamy.do.smaku

SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

18.08.2016 20:33
świetny gulasz

Ada-Gaba

18.08.2016 19:05
mąż uwielbia dziczyznę

Aleksandra/Olcia

18.08.2016 18:56
zjadłabym taki gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat