Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dziczyzna-Gulasz z SARNY

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber z sarny 1 kg
grzyby suszone 2 torebki
fasola szparagowa 300 dag
cukinia 2 szt.
marchew 3 szt.
cebula biała 2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
czosnek ząbki 4-5
ogórki kiszone 3-4 sztuki
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
Owoc jałowca cały Prymat 8 ziarenek
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Dziczyzna-Gulasz z SARNY

Gulasz z SARNY na prawdziwkach
Z prażona kasza gryczana
Z Frytkami z fasolki szparagowej , marchewką i chipsami borowikowymi

Czas ponad 3 godziny ale warto

Skladniki :
Okolo 1kg sarniny
2 torebki prawdziwków
Kasza gryczana
Fasolka szparagowa
Cukinia
Marchew
Bułka tarta
2Jajka
Olej
2 Cebule biale
2 cebule czerwone
3 ogórki kiszone
3 ząbki czosnku
Sól,pieprz,liść laurowy,
owoc jalowca (8 ziarenek)

Sposób:
*Umyte mięso kroimy w kostkę
Smażymy na wolnym ogniu z niewielka iloscia oleju.
*W rondelku z woda namaczamy grzyby i gotujemy.
Gdy juz spuchną odcecamy a wode zostawiamy.
*W miedzy czasie kroimy dwie cebule w piórka i pod koniec smażenia wrzucamy na patelnie i razem Smażymy z mieskiem na malutkim ogniu aż sie zeszli.
*Wlewamy nasz wywar z grzybów i dusimy przez chwile.
*Nastwaiamy garnek z woda około 2 do 3 litrow.
NIE ŻAŁUJMY wody, ponieważ dlugo będziemy gotowaś nasz gulasz i lepiej napoczątku dać więcej wody niż póżniej, bo tracimy smak ktory chcemy wydobyć z tego mięsa
*Wrzucamy mięsko z calą zawartością z patelni ,ziele angielskie i owoc jalowca
*Gotujemy na małym ogniu dosłownie musi pyrgać w garnku.
*Kroimy marchew ,ogórki ,cebule ,czosnek cukinie.
*Warzywa te wrzucamy po jakiś dwóch godzinach ponieważ mięso wczesniej będzie dalej twarde ,a warzywa nam sie rozgotuja.
*gotujemy kaszę gryczana ,hartujemy i odstawiamy
****************************************
POMYSŁ NA FASOLKE i CHIPSY z grzybow
gotujemy fasolke jak zawsze,normalnie dodajac sól
Odcedzamy musimy pozbyć sie jak najwiecej wody.
Gdy ostygnie maczamy w jajku i bułce tartej rzucamy na gorący olej przewracamy często by nie spalic
GRZYBY: kroimy i podpiekamy na grillu albo w piekarniku przez 20 min
****************************************
Koniec:
Grzyby i warzywa uprzednio pokrojone wrzucamy.do garnka podkręcamy na większy ogień i gotujemy jeszcze wszytko razem okolo 40 min
Doprawiamy.do.smaku

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.08.2016 20:33
świetny gulasz
Ada-Gaba 18.08.2016 19:05
mąż uwielbia dziczyznę
Aleksandra/Olcia 18.08.2016 18:56
zjadłabym taki gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak