Przepis i sposób przygotowania na: Domowy gulasz z dzika
Do przyrządzenia pysznego i aromatycznego domowego gulaszu z dzika bardzo ważne jest najlepszej jakości mięso, warzywa oraz przyprawy.
Wykonanie dania nie jest trudne, lecz wymaga nieco cierpliwości. Wspaniały efekt wynagrodzi wszelkie trudy!
Kroki postępowania
Umyte mięso pokrój w niewielką kostkę.
Mięso skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki, aby mięso przeszło przyprawami.
Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Zalej wodą, dodaj kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie.
Kiedy mięso będzie miękkie, sos zagęść mąką wymieszaną z zimną wodą i przypraw.
Podawaj z kaszą i surówką. Smacznego!