Domowy gulasz z dzika

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

    60 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • mąka

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • kostka rosołowa Kucharek

    1 sztuka
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowy gulasz z dzika foto
Umyte mięso pokroić w niewielką kostkę.
Krok 2 - Domowy gulasz z dzika foto
Mięso skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę.
Krok 3 - Domowy gulasz z dzika foto

Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 3 godziny do lodówki, aby mięsa przeszło przyprawami. 

Krok 4 - Domowy gulasz z dzika foto
Mięso podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni.
Krok 5 - Domowy gulasz z dzika foto
Zalać wodą, dodać kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 6 - Domowy gulasz z dzika foto

Kiedy mięso będzie miękkie, sos zagęścić mąką, wymieszaną z zimną wodą i przyprawić.

Krok 7 - Domowy gulasz z dzika foto
Podawać z kaszą i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 22.04.2017 13:15
fajny przepis :)
Mniam 03.12.2016 15:15
Ale bym zjadła taki gulasz...mmm ;)
jan_mag 03.12.2016 11:01
Aż ślinka leci
KORAL 03.12.2016 10:59
Pyszności :)
cukiereczek 03.12.2016 10:04
gulasz lubię ale z takiego mięsa jeszcze nie jadłam
bertpvd 03.12.2016 10:01
dziczyzna w najlepszym wydaniu
Beatris 03.12.2016 08:00
Chętnie zjadłabym taki obiadek, pycha :)
Joannasz3190 02.12.2016 22:24
Coś nowego :)
Renataj 02.12.2016 22:07
Właśnie widziałam dzisiaj w sklepie mięso z dzika i się zastanawiałam co bym przygotowała z takiego mięsa - myślę, że gulasz to doskonały pomysł:) Twój gulasz prezentuje się bardzo smakowicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat