Domowy gulasz z dzika

Domowy gulasz z dzika

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Gulasz z dzika to danie nie tylko dla myśliwych. Znakomitej jakości dziczyznę można "upolować" czasem w pobliskim hipermarkecie. Jeśli tylko nadarzy się okazja zakupu, wykorzystaj ją!

Z tego przepisu dowiesz się jak wykonać wyśmienity gulasz z dzika sprawdzonym, domowym sposobem. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

    60 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • mąka

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • kostka rosołowa Kucharek

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Domowy gulasz z dzika

Do przyrządzenia pysznego i aromatycznego domowego gulaszu z dzika bardzo ważne jest najlepszej jakości mięso, warzywa oraz przyprawy.

Wykonanie dania nie jest trudne, lecz wymaga nieco cierpliwości. Wspaniały efekt wynagrodzi wszelkie trudy! 

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowy gulasz z dzika foto

Umyte mięso pokrój w niewielką kostkę.

Krok 2 - Domowy gulasz z dzika foto

Mięso skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę.

Krok 3 - Domowy gulasz z dzika foto

Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki, aby mięso przeszło przyprawami. 

Krok 4 - Domowy gulasz z dzika foto

Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Krok 5 - Domowy gulasz z dzika foto

Zalej wodą, dodaj kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie.

Krok 6 - Domowy gulasz z dzika foto

Kiedy mięso będzie miękkie, sos zagęść mąką wymieszaną z zimną wodą i przypraw.

Krok 7 - Domowy gulasz z dzika foto

Podawaj z kaszą i surówką. Smacznego!

Smakował Ci gulasz z dzika? Masz ochotę na więcej? Sprawdź te przepisy na dania z dziczyzny! >>

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Madzai 22.04.2017 13:15
fajny przepis :)
Mniam 03.12.2016 15:15
Ale bym zjadła taki gulasz...mmm ;)
jan_mag 03.12.2016 11:01
Aż ślinka leci
KORAL 03.12.2016 10:59
Pyszności :)
cukiereczek 03.12.2016 10:04
gulasz lubię ale z takiego mięsa jeszcze nie jadłam
bertpvd 03.12.2016 10:01
dziczyzna w najlepszym wydaniu
Beatris 03.12.2016 08:00
Chętnie zjadłabym taki obiadek, pycha :)
Joannasz3190 02.12.2016 22:24
Coś nowego :)
Renataj 02.12.2016 22:07
Właśnie widziałam dzisiaj w sklepie mięso z dzika i się zastanawiałam co bym przygotowała z takiego mięsa - myślę, że gulasz to doskonały pomysł:) Twój gulasz prezentuje się bardzo smakowicie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat