Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
dziczyzna
60 dkg -
cebula
1 sztuka -
czosnek
4 ząbki -
mąka
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
kostka rosołowa Kucharek
1 sztuka -
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki -
ziele angielskie
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Domowy gulasz z dzika
Do przyrządzenia pysznego i aromatycznego domowego gulaszu z dzika bardzo ważne jest najlepszej jakości mięso, warzywa oraz przyprawy.
Wykonanie dania nie jest trudne, lecz wymaga nieco cierpliwości. Wspaniały efekt wynagrodzi wszelkie trudy!
Kroki postępowania

Umyte mięso pokrój w niewielką kostkę.

Mięso skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulkę pokrojoną w kostkę.

Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki, aby mięso przeszło przyprawami.

Mięso podsmaż na mocno rozgrzanej patelni.

Zalej wodą, dodaj kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie.

Kiedy mięso będzie miękkie, sos zagęść mąką wymieszaną z zimną wodą i przypraw.

Podawaj z kaszą i surówką. Smacznego!
Smakował Ci gulasz z dzika? Masz ochotę na więcej? Sprawdź te przepisy na dania z dziczyzny! >>
Komentarze (9)