Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z sarny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab ze sarny 1 kg
boczek wędzony 60 dag
pieczarki 30 dag
cebula 4 szt
papryka czerwona 2 szt
sól i pieprz do smaku

Marynata

olej 4 łyżki
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat 3 łyżki
ząbki czosnku 3 szt
majeranek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z sarny

Olej mieszamy z przyprawą do wołowiny, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso z sarny myjemy kroimy w dość grubą kostkę,dodajemy marynatę i wkładamy na kilka godzin w lodówce. Po tym czasie pieczarki i boczek kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w ósemki. Nabijamy na patyczki kolejno mięso , boczek, paprykę, cebulę, mięso , boczek i pieczarki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia smarujemy 2 łyżkami oleju układamy szaszłyki posypujemy solą i pieprzem i pieczemy w piekarniku przez 1,5 godziny w 190 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 24.06.2017 10:14
wyglądam smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak