Szaszłyki z sarny

Szaszłyki z sarny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab ze sarny

    1 kg
  • boczek wędzony

    60 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    4 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku

Marynata

  • olej

    4 łyżki
  • przyprawa do wołowiny

    3 łyżki
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • majeranek

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej mieszamy z przyprawą do wołowiny, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso z sarny myjemy kroimy w dość grubą kostkę,dodajemy marynatę i wkładamy na kilka godzin w lodówce. Po tym czasie pieczarki i boczek kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w ósemki. Nabijamy na patyczki kolejno mięso , boczek, paprykę, cebulę, mięso , boczek i pieczarki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia smarujemy 2 łyżkami oleju układamy szaszłyki posypujemy solą i pieprzem i pieczemy w piekarniku przez 1,5 godziny w 190 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

24.06.2017 10:14
wyglądam smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat