Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka
5 szkl -
jajko
2 szt -
sól
szczypta -
woda
1 szkl -
olej
6 łyżek
Farsz
-
schab ze sarny
1 kg -
kapusta kiszona
70 dag -
sól i pieprz
do smaku -
ząbki czosnku
4 szt -
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat
1 łyżeczka -
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyzeczka -
cebula
1 szt -
słonina
30 dag
Przepis i sposób przygotowania Pierogi z sarny
Na kilka dni przed robieniem pierogów mięso z sarny należy zamrozić aby pozbyć się zapachu wiatru.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się