Przepisy - Przetwory
Podziwiamy zapobiegliwych szefów domowych kuchni, którzy już latem myślą o jesiennych i zimowych dniach z troską przygotowując przetwory. Bo czy jest lepszy sposób na przywołanie lata w mroźne popołudnie niż pierogi z jagodami w soku własnym, czy naleśniki samodzielnie przyrządzoną konfiturą truskawkową? Doradcy Smaku dzielą się pomysłami na przetwory z warzyw i owoców, które w chłodne pory roku pozwolą urozmaicić dania główne, ale też desery czy śniadania. Zdradzamy tajemnice jak zamknąć smaki i zapachy lata w słoikach i przechować je aż do zimy. Obszerny zbiór przepisów na przetwory pozwoli zarówno początkującym, jak i zaprawionym w przygotowywaniu tych smakołyków znaleźć ciekawą recepturę do wypróbowania. Znajdą tu prawdziwe przysmaki miłośnicy słodkości. Mus z jabłek do szarlotki, dżem winogronowy jako farsz do babeczek – z pewnością uratują nie jeden deser. Warzywne sałatki, ogórki konserwowe, czy papryka w occie – będą idealnym dodatkiem do niedzielnego obiadu. Może i na efekty trzeba będzie poczekać, ale radość gwarantowana!