Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
młoda kapusta
1 główka -
marchewka
1 sztuka -
żurawina suszona
1/2 szklanki -
cebula czerwona
1 sztuka -
natka pietruszki
1 pęczek -
koperek świeży
1 pęczek
Do smaku:
-
Sól kamienna spożywcza jodowana
-
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat
1 opakowanie -
woda niegazowana
1/2 szklanki -
Musztarda miodowa Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z młodej kapusty z suszoną żurawiną, z dodatkiem świeżej natki pietruszki i koperku
- przepis na sałatkę z młodej kapusty
- surówka z młodej kapusty
1. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie, najlepiej w zamkniętym słoiku.
2. Do miski wkładamy kapustę, marchew, cebulę, solimy solą kamienną spożywczą i odkładamy na 15 minut.
3. Kapustę delikatnie odciskamy, dodajemy sos sałatkowy, suszoną żurawinę, pietruszkę, koperek i dokładnie mieszamy.
4. Jest to doskonały dodatek do mięs pieczonych, panierowanych oraz ryb.
Kapusta powinna być poszatkowana, marchewka starta na tarce, a czerwona cebula pokrojona w piórka.![]()
Komentarze (0)