Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina z czereśni i tymianku

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Połączenie wyszło idealnie: czereśnie z tymiankiem <3 Świeże zioła na balkonie, więc zaczynamy szaleć ;)

Składniki:

Składniki:

czereśnie 500 gramów
woda 600 mililitrów
posiekane listki tymianku 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy mąki z tapioki i ksylitolu do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina z czereśni i tymianku

Czereśnie myjemy, drylujemy, przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą.

Listki tymianku dodajemy do czereśni razem z łyżką ksylitolu.

Całość zagotowujemy, płomień zmniejszamy, wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie.

Podgrzewamy do momentu (cały czas mieszamy), do momentu, kiedy mąka stanie się przezroczysta.

Przekładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia, nakrętkami do spodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak