Frużelina z czereśni i tymianku

Frużelina z czereśni i tymianku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Połączenie wyszło idealnie: czereśnie z tymiankiem <3 Świeże zioła na balkonie, więc zaczynamy szaleć ;)

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • czereśnie

    500 gramów
  • woda

    600 mililitrów
  • posiekane listki tymianku

    2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie myjemy, drylujemy, przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą.

Listki tymianku dodajemy do czereśni razem z łyżką ksylitolu.

Całość zagotowujemy, płomień zmniejszamy, wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie.

Podgrzewamy do momentu (cały czas mieszamy), do momentu, kiedy mąka stanie się przezroczysta.

Przekładamy do słoików. Zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia, nakrętkami do spodu.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy mąki z tapioki i ksylitolu do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat