Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z bobu
Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Obieramy, blendujemy z olejem.
Cebule i czosnek siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do bobu.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.
bób | 500 gramów |
olej z pestek winogron | 100 mililitrów |
cebule | 2 sztuki |
ząbki czosnku | 2 sztuki |
olej z pestek winogron | 2 łyżki |
Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Obieramy, blendujemy z olejem.
Cebule i czosnek siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do bobu.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: