Smalec z bobu

Smalec z bobu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Ciekawa alternatywa dla tych, którzy mięs nie jadają. Nam bardzo posmakowała. Idealny zamiennik „smarowidła” do chleba.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • bób

    500 gramów
  • olej z pestek winogron

    100 mililitrów
  • cebule

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • olej z pestek winogron

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Obieramy, blendujemy z olejem.

Cebule i czosnek siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do bobu.

Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

21.02.2019 20:45
Ciekawy pomysł, bardzo lubię takie pasty.

R'n'G Kitchen

22.02.2019 20:39
Dziękujemy :*

KORAL

21.02.2019 14:46
Tak jeszcze nie jadłam....

R'n'G Kitchen

22.02.2019 20:39
Polecamy ;)

ben-ka

19.02.2019 14:02
Chętnie bym spróbowała.

R'n'G Kitchen

22.02.2019 20:39
Polecamy ;)

Bożena Matuszczyk

19.02.2019 09:40
Ciekawy przepis, no i smarowanie smakowite.;)

R'n'G Kitchen

22.02.2019 20:39
Dziękujemy :*

bietka

19.02.2019 09:34
Bardzo ciekawa propozycja : )

R'n'G Kitchen

22.02.2019 20:38
Dziękujemy :*

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat