Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z bobu

5.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Ciekawa alternatywa dla tych, którzy mięs nie jadają. Nam bardzo posmakowała. Idealny zamiennik „smarowidła” do chleba.

Składniki:

Składniki:

bób 500 gramów
olej z pestek winogron 100 mililitrów
cebule 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
olej z pestek winogron 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z bobu

Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Obieramy, blendujemy z olejem.

Cebule i czosnek siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do bobu.

Całość doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 21.02.2019 20:45
Ciekawy pomysł, bardzo lubię takie pasty.
R'n'G Kitchen 22.02.2019 20:39
Dziękujemy :*
KORAL 21.02.2019 14:46
Tak jeszcze nie jadłam....
R'n'G Kitchen 22.02.2019 20:39
Polecamy ;)
ben-ka 19.02.2019 14:02
Chętnie bym spróbowała.
R'n'G Kitchen 22.02.2019 20:39
Polecamy ;)
Bożena Matuszczyk 19.02.2019 09:40
Ciekawy przepis, no i smarowanie smakowite.;)
R'n'G Kitchen 22.02.2019 20:39
Dziękujemy :*
bietka 19.02.2019 09:34
Bardzo ciekawa propozycja : )
R'n'G Kitchen 22.02.2019 20:38
Dziękujemy :*

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak