Buraczki tarte do obiadu

Buraczki tarte do obiadu

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Buraczki tarte do obiadu. Nasze ulubione, tradycyjne, choć nieco musieliśmy „od cukrzyć”.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • buraczki

    500 gramów
  • olej z pestek winogron

    4 łyżki
  • ocet ryżowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki myjemy, każde z osobna owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 min w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Dodajemy olej, do smaku doprawiamy octem, ksylitolem, solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy podłużnych buraczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat