Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki tarte do obiadu

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Buraczki tarte do obiadu. Nasze ulubione, tradycyjne, choć nieco musieliśmy „od cukrzyć”.

Składniki:

Składniki:

buraczki 500 gramów
olej z pestek winogron 4 łyżki
ocet ryżowy 2 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy podłużnych buraczków.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki tarte do obiadu

Buraczki myjemy, każde z osobna owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 min w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Dodajemy olej, do smaku doprawiamy octem, ksylitolem, solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak