Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina ananasowo-truskawkowa

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Szybki sposób na domowe przetwory. Dodatek cząbru podkreśla smak owoców. Świetny dodatek do mięs.

Składniki:

Składniki:

truskawki świeże 500 gramów
ananas świeży 200 gramów
woda 500 mililitrów
Cząber suszony Prymat 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy płaską łyżkę cząbru, ksylitolu wg uznania oraz mąki z tapioki (opcjonalnie mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej).

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina ananasowo-truskawkowa

Truskawki kroimy na mniejsze części, podobnie ananas. Przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy 10 min. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do owoców, zagotowujemy, przekładamy do słoiczków, zakręcamy, ustawiamy na zakrętkach do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak