Frużelina ananasowo-truskawkowa

Frużelina ananasowo-truskawkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Szybki sposób na domowe przetwory. Dodatek cząbru podkreśla smak owoców. Świetny dodatek do mięs.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • truskawki świeże

    500 gramów
  • ananas świeży

    200 gramów
  • woda

    500 mililitrów
  • cząber suszony Prymat

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki kroimy na mniejsze części, podobnie ananas. Przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy 10 min. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do owoców, zagotowujemy, przekładamy do słoiczków, zakręcamy, ustawiamy na zakrętkach do wystudzenia.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy płaską łyżkę cząbru, ksylitolu wg uznania oraz mąki z tapioki (opcjonalnie mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat