Pasta z lubczyku

Pasta z lubczyku

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Lubczyk - zioło, które najbardziej kochamy <3

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • lubczyk świeży

    4 sztuki
  • sól

    1 łyżeczka
  • oliwa

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście wraz z łodygami mielimy na najmniejszych oczkach, dwukrotnie.
Dodajemy oliwę i sól, mieszamy, przekładamy do małych słoiczków, zakręcamy.
Gotujemy przez 20 min. Wyjmujemy ze wrzątku. Układamy nakrętką do spodu, studzimy.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy 4 łodyg lubczyku, wystarczyło na 4 słoiczki po 100 ml.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat