Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z lubczyku

5.0
(19)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Lubczyk - zioło, które najbardziej kochamy <3

Składniki:

Składniki:

lubczyk świeży 4 sztuki
sól 1 łyżeczka
oliwa 100 mililitrów

Porada

W przepisie użyliśmy 4 łodyg lubczyku, wystarczyło na 4 słoiczki po 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z lubczyku

Liście wraz z łodygami mielimy na najmniejszych oczkach, dwukrotnie.
Dodajemy oliwę i sól, mieszamy, przekładamy do małych słoiczków, zakręcamy.
Gotujemy przez 20 min. Wyjmujemy ze wrzątku. Układamy nakrętką do spodu, studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak