Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwki marynowane z miodem

5.0
(25)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Przepis na pyszne prawdziwki, który na stałe zagości w Waszych corocznych, grzybowych przetworach.

Składniki:

Składniki:

prawdziwki 1 kilogram
ocet 10 % 200 mililitrów
woda 600 mililitrów
Ziele angielskie całe XXL 5 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
miód lipowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwki marynowane z miodem

Grzyby oczyszczamy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku 10 min.
Odcedzamy.
W tym samym czasie (podczas obgotowywania grzybów) ze wszystkich składników zagotowujemy zalewę.
Gorące grzyby przekładamy do słoików, zalewamy gorącą marynatą.
Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem. Pozostawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak