Przepis na bogracz gwarantuje, że podasz wyjątkowo aromatyczny i bardzo sycący obiad. To węgierskie danie nie jest może najszybsze do przygotowania, ale też nie będzie wymagało mycia dziesiątek garnków po gotowaniu. Jednogarnkowe danie na bazie wołowiny, boczku i papryki możesz podać jako samodzielną potrawę. Przepis na bogracz z kluskami będzie jeszcze bardziej sycący. Sprawdzi się podczas większych i bardziej formalnych okoliczności. Możesz także podać go na obiad swoim domownikom. Danie ma wyjątkowy kolor, apetyczny aromat i przepyszny smak.
Bogracz – przepisy
Bogracz – przepisy na to danie są właściwie w jednym zgodne: wołowina to obowiązkowy składnik. Podobnie jak boczek, który nadaje potrawie wyjątkowy smak i aromat. Połączenie tych dwóch mięs oraz bulionu wołowego jest bazą dla węgierskiej potrawy jednogarnkowej. To jednak nie wystarczy, by przygotować bogracz.
Przepis oryginalny wymaga również użycia papryki. Potrzebna będzie Ci zarówno świeża, jak i w postaci przyprawy. Ze świeżych papryk najlepiej sprawdzi się czerwona i to ją zawiera przepis na bogracz tradycyjny. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, byś użył również odmiany tego warzywa - zielonej lub żółtej. Dzięki temu danie nabierze więcej koloru.
Przepis na bogracz to również pomidory. Możesz wykorzystać zarówno warzywa obrane ze skórki, jak i te z puszki. Bez względu na to, jakich użyjesz, uzyskasz tak samo pyszny bogracz. Przepis koncentruje się głównie na dużej ilości papryki, a także innych aromatycznych przyprawach. To one nadają smak temu daniu.
Przepis na bogracz to tylko jedna z receptur z kuchni całego świata, które znajdziesz na doradcasmaku.pl. Dzięki pozostałym przepisom przygotujesz inne smaczne obiady i desery oraz napoje.
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: