Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz wołowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1,2 kg
ziemniaki 4 szt
papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pomidory krojone z puszki 1
śmietana gęsta 2 łyżki
natka pietruszki 3 łyzki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz wołowy

Kroki postępowania

1
Wołowinę opłukać, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę.
Krok 1 - Bogracz wołowy foto
2
Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Cebule pokroić w piórka, paprykę w kostkę.
Krok 2 - Bogracz wołowy foto
3
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Gdy odparuje nadmiar wody mięso obsypać przyprawami - papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem
Krok 3 - Bogracz wołowy foto
4
Do wołowiny dodać cebulę i marchewkę
Krok 4 - Bogracz wołowy foto
5
Wlać pomidory z puszki i tyle wody, by całość była przykryta. Gotować ok. 30 minut.
Krok 5 - Bogracz wołowy foto
6
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować, aż zmiękną.
Krok 6 - Bogracz wołowy foto
7
Dodać paprykę i gotować 15 minut.
Krok 7 - Bogracz wołowy foto
8
Na koniec wsypać natkę pietruszki, dodać śmietanę i doprawić do smaku. Zagotować.
Krok 8 - Bogracz wołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 05.10.2015 22:59
Smaczne i pożywne :-) Napewno bardzo dobre;)
mirosława4 05.10.2015 21:45
smaczne i pożywne danie
Stenka 05.10.2015 21:33
smaczne danie
Hrabina w kuchni 05.10.2015 21:20
Pyszne i sycące danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak